IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan превръща Qashqai в конкурент на BMW X1 и Audi Q3

Премиум версията на кросовъра ще излезе на пазара догодина

20:01 | 27.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Nissan</em></p>

Снимка: Nissan

Nissan се готви да пусне на пазара нова модификация на популярния си модел Qashqai, която ще трябва да се наложи в сегмента на луксозните кросовъри и да се пребори с конкуренти като BMW X1 и Audi Q3.

Замисленият от японците нов модел всъщност ще представлява серийна версия на концептуалния Nissan Qashqai Premium, показан на автосалона в Женева през март. Пред Autocar главният дизайнер на проекта Дарил Скрейвън заяви, че прототипът е бил разработен с идеята по-късно да бъде пуснат в серийно производство и това е на път да стане.

„В момента работим върху адаптацията на материалите в салона, където ще има кожа Nappa и специално лаково покритие. Някои от елементите от концептуалния модел – като златистото покритие и карбона, обаче ще бъдат премахнати”, призна Скрейвън.

Новата версия на Qashqai ще запази увеличеното с 20 мм разстояние между двете оси, както и разширените калници, които придават по-внушителен вид на кросовъра. Броните, главните светлини и стоповете също няма да бъдат променяни.

Очаква се премиум кросовърът на Nissan да се появи в продажба догодина. Освен BMW X1 и Audi Q3 в компанията са набелязали още един потенциален конкурент – все още неизлязлото Volvo XC40.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още