IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова марка автомобили от Китай навлиза в Европа

Брандът принадлежи на собственика на Volvo – концерна Geely

12:32 | 02.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Geely</p>

Снимка: Geely

Китайският концерн Geely, собственик на компанията Volvo, ще пусне нова автомобилна марка, която ще трябва да се утвърди на пазарите в Европа. Това съобщава агенция Ройтерс, която се позовава на свои източници.

Очакванията са проектът, който към момента носи кодовото название „L”, да стартира в началото на 2017 г. В основата на новите автомобили е модулната платформа CMA, разработена съвместно от Geely и Volvo. На нея ще бъде изградено цяло семейство компактни автомобили Volvo, в което ще влязат и сегашните модели V40 и XC40.

Първият автомобил от новата марка ще бъде кросовър, а след него ще се появи и седан. Излизането на новия бранд бе потвърдено и главния дизайнер на Geely – Петер Хорбъри. Пред Auto Express той призна, че кросовърът вече е почти готов, като се разработва от дизайнерското студио на Volvo в Гьотеборг.

В гамата двигатели на новите автомобили ще влязат 3-цилиндрови мотори от семейството Drive-E. Те се разработват от компанията Volvo, като ще предлагат няколко варианта на мощност. Най-силният ще разполага със 180 к.с.

Още за автомобилите на Geely вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още