IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото Audi SQ7 идва с дизелов V8

Кросовърът ще разчита на 4,0-литров двигател мощност от 435 к.с.

17:31 | 03.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Audi</em></p>

Снимка: Audi

Спортната версия на новото поколение на всъдехода Audi SQ7 ще разчита на дизелов мотор. Това съобщава изданието Autoblog, което се позовава на намерени документи на германския производител.

Според информацията кросовърът ще получи 4,0-литров V8 двигател с мощност 435 к.с. и автоматична скоростна кутия Tiptronic. Друга информация за агрегата засега липсва, но вече е ясно, че в Audi са направили своя окончателен избор и той е различен от очакваното.

Предполагаше, се че в компанията ще изберат за модификацията 3,0-литров дизелов V6. Този битурбо мотор развива 313 к.с. и 650 Нм въртящ момент при по-малкия Audi SQ5, но за SQ7 трябваше да бъде доработен и мощността му да достигне 385 к.с.

Концернът Volkswagen предлага два свои модела с още по-голям дизелов мотор – 4,2 литров агрегат с мощност 385 к.с. и 850 Нм въртящ момент – при Porsche Cayenne и Audi A8.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още