IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Ford спадна с една трета

Резултатът за третото тримесечие е засегнат от инвестициите в нови модели

21:44 | 24.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Ford спадна с една трета

Ford отчете рязък спад на печалбата, благодарение до голяма степен на разходите за разработването на новия пикап F-150, съобщава ВВС. 

Нетната печалба на автомобилния производител през третото тримесечие е спаднала с една трета на годишна база до 835 млн. долара. Приходите леко се покачват до 35,8 млрд. долара. За деветмесечието Ford реализира нетна печалба от 3,1 млрд. долара. 

Компанията бе предупредила, че печалбата през тази година ще е поставена под натиск от пускането на нови модели, включително новия Mustang, и от разходите за нови фабрики в Азия.

От компанията заявиха, че са инвестирали сериозно в нови продукти, като са затворили завода за пикапи в Диърборн, за да се замени оборудването му с цел производството на F-150, който се очаква да излезе на пазара по-късно през годината.

„През третото тримесечие продължихме да въвеждаме безпрецедентен брой нови автомобили и да инвестираме масирано в нови технологии, които ще осигурят силно печеливш растеж от следващата година“, заяви ръководителят на Ford Марк Фийлдс. За 2015 г. компанията предвижда скок на печалбата до 8,5-9,5 млрд. долара без еднократните ефекти.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още