IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблеми със сигурността отлагат Alfa Romeo Giulia

Седанът на италианците се провалил на вътрешен краш-тест

22:14 | 09.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Alfa Romeo</em></p>

Снимка: Alfa Romeo

В края на миналата година алиансът Fiat Chrysler Automobiles показа новия седан Alfa Romeo Giulia, който по време на автосалона във Франкфурт покори сърцата на публиката. Малко по-късно обаче бе обявено, че излизането на модела на пазара се отлага.

От алианса оправдаха решението си с реорганизация на производството с цел намаляване на разходите, както и с нуждата от време за нови изследвания и разработки на някои от системите на модела. Обявено бе, че в крайна сметка серийното производство на седана със задно предаване ще стартира в края на март, а първите клиенти ще получат своите автомобили през май.

Според изданието Automotive News Europe обаче проблемът е в сигурността на Giullia и той е бил открит на вътрешнофирмен краш-тест. При него е установено, че седанът се е провалил при защитата от челен и страничен удари, както и при имитацията на сблъсък в задната част.

Всичко това е накарало инженерите на Alfa Romeo да внесат спешно корекции в конструкцията на автомобила. От компанията обявиха единствено, че подобна информация е „неточна”, като не дадоха други обяснения.

Проблемът обаче явно наистина е сериозен, защото Fiat Chrysler Automobiles промени плановете си за пускане на още два нови модела на Alfa Romeo. Така бъдещият кросовър на марката ще излезе в началото на 2017 г. вместо през лятото на 2016 г. А новите хечбек и седан ще се появят едва през 2020 г.

Всички подробности за Alfa Romeo Giulia вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още