IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PSA обяви план „Връщане в надпреварата”

Новият шеф Карлос Таварес ще съкращава моделите на компанията

16:36 | 22.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новият шеф на PSA Карлос Таварес (вляво) и вече бившият &ndash; Филип <span class="short_text" id="result_box" lang="bg"><span class="hps">Варен</span></span>, обявиха пред журналисти бъдещите намерения на алианса.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Новият шеф на PSA Карлос Таварес (вляво) и вече бившият – Филип Варен, обявиха пред журналисти бъдещите намерения на алианса. Снимка: Ройтерс

Новият шеф на алианса PSA Peugeot-Citroen Карлос Таварес обяви плановете на френския производител за излизане от кризата, които са свързани най-вече с подписания договор с китайската компания Dongfeng, съобщава агенция Bloomberg.

Основната идея на бившия изпълнителен директор на Renault е намаляване на броя на произвежданите от алианса модели. За сметка на това бъдещите автомобили на френския производител трябва да предлагат по-високо качество и съответно да бъдат по-конкурентоспособни. В момента има пазари, на които PSA предлага над 30 различни модела и това носи огромни загуби.

Планът на Таварес предвижда сериозна реорганизация в PSA. Той носи названието „Връщане в надпреварата” и ще бъде обявен напълно в средата на месец април. Главната идея в него е да се съкрати изоставането от лидера в Европа – концерна Volkswagen Group.

„Ще ни трябват няколко години, за да създадем напълно нови модели – категоричен бе Таварес. – А още повече време – поне две десетилетия, ще бъдат нужни, за да можем да превърнем DS в пълноценен бранд, който да действа по подобие на Audi в концерна Volkswagen.”.

Идеята на новия шеф на PSA е да се увеличи уставния капитал на алианса до 3 млрд. евро, като това ще стане благодарение на подписания във вторник договор с Dongfeng. Част от акциите ще бъдат закупени от китайския концерн, а друга – от френското правителство. С помощта на китайците ще бъде увеличено производството за азиатската държава, като целта е през 2015 г. то да достигне 750 000 бройки. А през 2020 г. тази цифра трябва да е 1,5 млн.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още