IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият нов NSX слезе от конвейера

За колата бяха платени 1,2 млн. долара

20:13 | 25.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Honda</em></p>

Снимка: Honda

Новото поколение на суперколата Honda NSX бе представено в сериен вид преди повече от година, но едва тази седмица първият завършен екземпляр слезе от поточната линия на завода в Охайо, САЩ. Автомобилът е решен в перлено червен цвят, като бе закупен за внушителната сума от 1,2 млн. долара.

Моделът с номер на шаси #001 е с марка Acura, тъй като е предназначен за пазара на САЩ. Той бе закупен на търг на Barrett-Jackson преди няколко месеца, а сега бе официално доставен на собственика си Рик Хендрик, ръководител на отбор в NASCAR и бивш състезател в тези серии.

Официалната цена на Acura NSX в САЩ е около 150 хил. долара, или близо 8 пъти под платената от Хендрик сума. Причината е, че първият и последният произведен екземпляр на подобни автомобили са най-ценни за колекционерите, което се отразява и на цената им.

Първият екземпляр е оборудван с допълнителни екстри, сред които изработени от карбон покрив, спойлер и капак на двигателя. Налични са също така ексклузивни джанти, уникално обзаведен интериор и карбон-керамична спирачна система.

Задвижването е поверено на стандартния хибриден двигател. В неговата основа е специално разработен 3,5-литров туин-турбо V6 бензинов агрегат с 507 к.с. и 550 Нм. Той работи с 9-степенната автоматична скоростна кутия с два съединителя, като е подпомаган от електромотор с мощност 47 к.с.

Силовият агрегат разполага с още два електромотора, които са разположени между предните колела. Те се захранват от комплект литиево-йонни батерии. Така в крайна сметка хибридната система със задвижване 4х4 - Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive, разполага с общо 580 к.с. и 644 Нм.

Всичко това позволява на колата, чието общо тегло е 1 725 кг, да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди. Максималната скорост на автомобила е 307 км/ч.

Още за NSX вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още