IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Red Bull навлиза на автомобилния пазар

Дизайнът на първата серийна кола на компанията ще бъде дело на легендата Ейдриън Нюи

15:30 | 03.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	&nbsp;Q50 Eau Rouge при премиерата си в Женева. Снимка: Automedia.bg</p>

 Q50 Eau Rouge при премиерата си в Женева. Снимка: Automedia.bg

Red Bull възнамерява да излезе на пазара на пътническите автомобили, като използва своите разработки от Формула 1 и опита от сътрудничество с Infiniti. Дизайнът на модела вече се разработва от легендарния конструктор Ейдриън Нюи.

Пред британски журналисти шефът на Red Bull Racing – Кристиан Хорнер, заяви, че проектът за създаване на стандартен автомобил е стартирал още през 2013 г. Въпреки това разработката на машината е още в начален стадий, като Нюи вече е предложил няколко скици, които дават представа как ще изглежда возилото.

„Това е машина, която Ейдриън иска да остави на автомобилния свят и ние напълно го подкрепяме”, заяви Хорнер. Той не разкри подробности за модела, но все пак уточни, че за неговото създаване Red Bull ще си сътрудничи с Infiniti. Японската марка е част от концерна Renault-Nissan, който доставя на Red Bull двигателите за Формула 1.

Първият проект между двете компании бе концептуалният седан Infiniti Q50 Eau Rouge (на снимката), в чиято разработка активно участва четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел. Засега обаче серийната версия на модела, който трябва да се конкурира с Audi RS6, Jaguar XFR и BMW M5, все още не е пусната в производство.

За направата на първия си пътнически модел Red Bull ще търси и други партньори. Засега компанията не разкрива сроковете, в които проектът трябва да бъде реализиран. По думите на Хорнер обаче това ще стане съвсем скоро, тъй като спортните технологии намират все по-голямо приложение в стандартните автомобили и Red Bull следва именно тази посока.

Още статии за автомобили четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още