IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault е готова с хибрида, струващ колкото дизелово Clio

Eolab ще излезе, когато пазарът е готов за него, заявиха от компанията

12:18 | 29.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Renault</em></p>

Снимка: Renault

Френската компания Renault е завършила разработката на своя първи plug-in хибрид, но моделът ще излезе, едва когато пазарът е готов за подобен автомобил, съобщава Automotive News.

В Renault явно не искат да рискуват с първия си plug-in хибрид, след като неотдавна пуснаха на пазара цяла гама електрически коли, които не пожънаха очаквания успех.

"Ще предложим колата, след като сме напълно убедени, че пазарът е готов и клиентите са склонни да платят за подобна технология. В момента по-малко от 1% от колите по пътищата са хибриди", е становището на Renault, публикувано от Automotive News.

Колкото до самият автомобил, той представлява серийна версия на концепцията Eolab. Конкретни данни за серийната кола за момента не са разкрити, но представеният преди година в Париж концепт бе оборудван със силов агрегат, съставен от 3-цилиндров бензинов двигател с обем 1.0 литър (75 к.с. и 95 Нм), 3-степенна скоростна кутия, електромотор (68 к.с. и 200 Нм) и комплект литиево-йонни батерии с капацитет 6.7 кВт/ч.

Само на електричество хечбекът може да измине около 60 км, а средният разход на гориво е едва 1 литър на 100 км.

Вероятно при серийната кола потреблението ще бъде по-високо, тъй като концепцията Eolab, имаща обща маса от само 955 кг, е изработена от олекотени и скъпи материали, сред които магнезий, алуминий и специална пластмаса.

Малко след премиерата на Eolab, един от търговските директори на Renault заяви, че цената на серийния автомобил ще бъде около 18 500 евро, или приблизително колкото на дизелово Renault Clio.

Още за Renault Eolab вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:57 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още