IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault мести част от производството от Румъния

Моделът на Dacia Logan MCV вече ще се асемблира в Мароко

18:38 | 22.09.16 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Моделът на Dacia Logan MCV вече ще се произвежда в Мароко. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Моделът на Dacia Logan MCV вече ще се произвежда в Мароко. Снимка: архив Ройтерс

Френската автомобилостроителна компания Renault е решила да премести в Мароко от следващата година производството на модела Logan MCV, който сега се произвежда в румънския град Питещ, съобщи Жан-Франсоа Гал, директор на фабриката на Renault в Танжер, цитиран от Медиафакс.

„Ще поемем производството на този модел, произвеждан сега в Румъния (Logan Break MCV - бел. Медиафакс), от първото тримесечие на 2017 г.", заяви Жан-Франсоа Гал.

Директорът на фабриката в Танжер обясни, че производството на този модел ще изисква допълнителни инвестиции на стойност 20 млн. евро. 

Фабриката на Renault в мароканския град, където вече се произвеждат моделите Sandero, Docker и Lodgy, очаква през 2017 г. производство на общо 300 000 автомобила, включително Logan MCV.

Междувременно алиансът Renault и Nissan придоби френски стартъп, за да ускори изграждането на собствените си мобилни услуги. 

Общо 40-те служители на софтуерната фирма Sylpheo ще помогнат на автомобилната компания да създаде следващото поколение свързана кола, съобщи Renault. Засега не е ясна цената на сделката.

И местният конкурент Peugeot обяви наскоро, че навлиза самостоятелно на пазара на приложенията за пътуване, вместо да се съюзява с някой оператор на подобна услуга, както предпочитат някои автомобилни концерни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

6
rate up comment 6 rate down comment 1
ledosvetlenie
преди 7 години
Между инвеститори и инвеститори има огромна разлика - Ако дойдат да прозвеждат нещо което да изнасят в чужбина а в БГ създават работни места мога да ги приема за инвеститори.Ако дойдат като УБЕР или веригите за хранителни магазини само да приберат парата - по добре и да не идват та камо ли да ги пишат инвеститори
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 3
simbad12
преди 7 години
Пазарна икономика... Какво ограбват? А това, че са строили завод, инвеситрали, плащали заплати в продължение на години... Мръсни гадни капиталисти бе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 9
Dimat
преди 7 години
Мантрата на политбълвоча "чуждестранните инвестиции"!Реалността - идваме,ограбваме,бягаме!След нас и потоп!!!Това представляват "чуждестранните инвеститори",уважаеми оФФчи наивници!Когато трезви глави ви го казват,кохорти политплъзгачи се нахвърлят върху вас,а медийното "осветляване",моментално го затъмнява...и пак почва мантрата,"чуждесттранните инвестиции",,,,докато се затрие всичко национално,ЗА ДА СЕ ЗАТРИЕ И НАРОДЪТ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 7 години
Коригирано е, извиняваме се за грешката!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
aldy
преди 7 години
Ще поемем производството на този модел, произвеждан сега в Румъния (Logan Break MCV - бел. Медиафакс), от първото тримесечие на 20167 г."Хехе, то дотогава има бая време...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
melon
преди 7 години
Е, то какво остава за произвеждане в Румъния?! Дъстър. Явно бягат от Румъния, заради заплатите и преференциите в Мароко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още