IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ издирват петима от ръководството на VW с международна заповед

Сред тях е и бившият главен изпълнителен директор на компанията Мартин Винтеркорн

11:35 | 23.06.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските власти издирват с международна заповед петима бивши ръководни кадри от Volkswagen (VW) заради скандала с манипулирането на вредните емисии на дизеловите автомобили, съобщава Politico, като се позовава на публикация на германския вестник Süddeutscher Zeitung.

Един от издирваните е бившият главен изпълнителен директор Мартин Винтеркорн, който подаде оставка няколко дни след избухването на скандала, станал известен като Дизелгейт, през есента на 2015 г.

Сред издирваните са и техническо лице и изпълнителен директор от маркетинговото звено на компанията.

Според публикацията въпреки че има международна заповед за арест, Германия едва ли ще екстрадира петимата заподозрени, защото според конституцията дело срещу тях може да се води в рамките на Европейския съюз (ЕС) или в международен съд.

Говорител на VW все още не е коментирал публикацията.

Politico припомня, че американското Министерство на правосъдието съобщи в началото на годината, че съд в Мичиган е обвинил шестима души от германския производител на автомобили заради скандала с емисиите. Всички обвинени са германски граждани. 

Всичко по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още