IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Средната възраст на колите в САЩ вече е рекордните 11,5 години

След като качеството и надеждността на колите се подобриха, хората запазват колите и камионите си за по-дълго

21:33 | 29.07.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Средностатистическото превозно средство в САЩ в момента е на рекордната възраст от 11,5 години, което е израз на повишената надеждност на колите в днешно време и на забавения ефект от резкия спад на продажбите на нови автомобили в периода на рецесията, отчита консултантската компания IHS Automotive, пише AFP, цитирана от БТА. 

Водачите зад волана на по-стар автомобил не разполагат с някои от най-новите характеристики за безопасност или информационно-развлекателни системи, които превръщат колите в мобилни телефони на колела. В същото време не им се налага и да се безпокоят, че хакери могат да проникнат в компютърната мрежа на колата им през касетофона или Си Ди плеъра.

Данните на ISH сочат, че регистрациите в САЩ са нараснали до рекордните 257,9 милиона автомобила и камиона, което е с 2 процента повече спрямо година по-рано.

Средната възраст на превозните средства скача трайно, откакто ISH започва да води статистика през 2002 година. След като качеството и надеждността на колите се подобриха, хората запазват колите и камионите си за по-дълго. Средната продължителност на притежанието на ново превозно средство вече е близо 6,5 години. При колите втора ръка то е пет години, отчита консултантската компания.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:25 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

6
rate up comment 14 rate down comment 1
hex
преди 8 години
Истината е, че автомобилите, произведени за американския пазар са доста по-надеждни от тези в Европа. Без значение дали говорим за корейски, японски или американски марки. Истина е, че харчат повече и това е единствения "проблем". Истина е, че базов модел има по-малко екстри от европейския му аналог. Истина е, че има както хора, на които не им пука особено колко стар автомобил управляват, така и други, които държат на новото. Истина е, че семействата най-често притежават три автомобила, но така също и самотни хора притежават повече от два. Изводът е, че потреблението е голям двигател!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 1
hex
преди 8 години
Истината е, че автомобилите,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
Сините камъни
преди 8 години
Ха-ха-ха-..-ха...-ха!Това е пропагандата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 50 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Причината не е само в качеството на съвременните автомобили. Причиа е и, че те вече НЕ са атрибут на успелия гражданин. Т.е. останалите му съграждани пет пари не дават каква кола кара. Автомобила се превърна просто в средство за придвижване /за какъвто е бил и замислен изначално/.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 25
Атанасио
преди 8 години
Проблема е ,че колите горят 2 пъти повече - http://***.greentech.bg/archives/58888ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО е 320млн. в САЩ да консумират повече от Китай ,Индия и Япония взети заедно - http://***.economy.bg/world/view/9280/Koj-kolko-petrol-konsumira,и с това не се изчерпват престъпленията срещу човечеството на САЩ - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1569004520044443''Чарлз Фъргюсън е удостоен с Оскар за документалния си филм Вътрешна афера (2011)........Има много доказателства, че през последните трийсет години финансовият сектор в Щатите се е превърнал в мошеническа индустрия......С напредването на дерегулацията секторът стана още по-неетичен и опасен, пораждайки още по-големи финансови кризи и още по-нагла престъпност'' - http://e-vestnik.bg/20501/hishtnicheska-natsiya/ повече тук - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 2
ing5rov
преди 8 години
След като качеството и надеждността на колите се подобриха, хората запазват колите и камионите си за по-дългоВ БГ Империя са най качествени колите !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още