IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SUV моделът на Citroen ще се продава само в Китай

Конкурентът на Volkswagen Touareg ще започне да се произвежда през 2014, а първите доставки ще се осъществят в началото на 2015 г.

12:46 | 12.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концепцията DS Wild Rubis.<em> Снимка: CarNewsChina </em></p>

Концепцията DS Wild Rubis. Снимка: CarNewsChina

Френската компания Citroen разкри името на своя бъдещ SUV модел. Той ще се нарича DS X7, ще стъпи на пазара през следващата година и ще се предлага единствено в Китай.

Най-новият модел от серията DS ще се произвежда от джойнт венчъра Changan-PSA. Производството му ще стартира през 2014 година, а първите доставки ще се осъществят в началото на 2015 година.

Citroen DS X7, който се определя като конкурент на Volkswagen Touareg, е конструиран на платформата на DS5 и ще се разполага с 1,6-литров бензинов турбо-двигател, генериращ 163 к.с. Според изданието CarNewsChina серийната версия на DS Wild Rubis ще получи и по-мощен 1,8-литров турбо-двигател, но към момента тази информация не е потвърдена от компанията производител. Не е ясно също така дали Citroen DS X7 ще получи хибридния двигател, който видяхме при премиерата на концепцията в Шанхай. Той съчетава 1,6-литров бензинов двигател и електромотор. Първият задвижва предните колела, а вторият – задните. Общата мощност е 243 к.с.

Снимки на серийния Citroen DS X7 все още не са разпространени, но от публикувана по-рано информация се знае, че моделът ще има по-умерен дизайн от концепцията Wild Rubis.

Едни от най-търсените в Китай автомобили са именно кросовърите. Тези модели набират все по-голяма популярност и в Европа, което предполага, че на по-късен етап можем да видим Citroen DS X7 и на Стария континент, твърдят запознати.

Още снимки на DS Wild Rubis вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още