IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Това е серийното всъдеходно комби на АвтоВАЗ

Производството на Lada Vesta Cross стартира през септември

14:29 | 11.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: АвтоВАЗ</p>

Снимка: АвтоВАЗ

Първа снимка на серийната версия на всъдеходното комби Lada Vesta Cross се появи в руските медии. Прототип на модела бе показан още на автосалона в Москва през 2014 г., като сега предстои той да се появи на пазара.

В сравнение с концептуалната версия серийният вариант е получил видоизменени фарове и различни джанти. Премахнат е също така спойлерът от вратата на багажника, който видяхме при прототипа на Moscow Off-Road Show.

Серийното комби е оборудвано с 1,6-литров бензинов двигател с мощност 100 к.с. Той може да работи както с 5-степенна механична скоростна кутия, така и с роботизирана трансмисия със същия брой предавки, която е собствена разработка на АвтоВАЗ.

От руския производител обявиха, че производството на серийната Lada Vesta Cross ще стартира на 25 септември тази година в завода на компанията в Ижевск.

На първо време моделът ще бъде достъпен единствено със предно предаване, но на по-късен етап се предвижда и излизането на версия със задвижване на четирите колела.

Всички снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още