IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на General Motors спадна с 14%

Печалбата на групата за периода достигна 1,47 млрд. долара в сравнение с 1,71 млрд. долара година по-рано

15:52 | 23.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на General Motors спадна с 14%

Автомобилният производител General Motors Со (GM) отчете спад от 14% на тримесечната печалба в периода юли-септември, но въпреки това надхвърли пазарните очаквания за бизнеса си в Северна Америка, компенсирайки по този начин слабите резултати в други региони на света.

Печалбата на групата за периода достига 1,47 млрд. долара в сравнение с 1,71 млрд. долара година по-рано, предава MarketWatch.

Изключвайки еднократните разходи в размер на 16 цента на акция, GM e спечелил 97 цента на акция, побеждавайки прогнозите на експертите за ниво от 95 цента.

Само в Северна Америка автомобилният производител е генерирал оперативна печалба от 2,45 млрд. долара, тъй като клиентите са заплащали по-високи цени, за да купуват нови коли и камиони.

По-детайлният прочит на данните за Северна Америка показва, че оперативният марж на автомобилния производител е нараснал до 9,5% в сравнение с 9,3% за същия период година по-рано.

"Силното представяне в Северна Америка е знаково за нашите общи резултати", казва главният финансов директор на GM Чък Стивънс.

В другите части по света производителят на автомобили отчита смесени резултати, като най-голямата тримесечна оперативна загуба е в Европа – 387 млн. долара, докато в Южна Америка загубата е достигнала 32 млн. долара. Международните операции като цяло обаче са отчели оперативна печалба от 259 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още