IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen с изненадващо висок ръст на оперативната печалба

Концернът е доставил през третото тримесечие 2,48 млн. автомобила – с 3,8 на сто повече от преди година

17:20 | 30.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Благодарение на засиленото търсене в Китай към луксозните марки Audi и Porsche най-големия европейски производител на автомобили Volkswagen представи изненадващо добри тримесечни данни.

Компанията повишава оперативната си печалба към края на третото тримесечие с около 16% до 3,22 млрд. евро при очаквания от 3,09 млрд. евро. Нетния си резултат компанията повишава дори с цели 60%, предава Ройтерс.

На масовия пазар производителят продължава да изпитва трудности заради недобрите пазарни условия в редица държави. В Южна Америка и Русия икономиката отслабва, но за сметка на това влиянието на неизгодни валутни курсове намалява през тримесечието. 

Приходите от продажби на компанията скачат с 4,1% до 48,91 млрд. евро, докато анализатори очакваха ръст от 1,9 на сто.
И по отношение на количествата доставени автомобили ръстът е впечатляващ: Volkswagen е доставил през третото тримесечие 2,48 млн. автомобила – с 3,8 на сто повече от преди година. Растежът в Китай и Европа е помогнал да се компенсира спада в Америка.

Тримесечните продажби на автомобилите от марките Audi и Porsche, на които се падат две трети от печалбата преди данъчни отчисления и такси, са нараснали със 7,2 и 25 на сто съответно - до 429 250 и 47 800 броя.

VW потвърждава прогнозите си за приходите - отклонение в двете посоки най-много 3% от миналогодишните 197 млрд. евро. 

Компанията потвърждава очакванията си за оперативния марж за 2014 г., който ще е в диапазона между 5,5 и 6,5 на сто, след 5,9% през 2013 г.

Volkswagen възнамерява да увеличава "умерено" доставките на автомобили. „Имаме шанса да минем границата от 10 млн. доставени автомобили още през тази година“, заявява председателят на борда на директорите Мартин Винтеркорн.



Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria Оn Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още