IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW връща 4,8 млн. коли в сервизите в Китай

Проблемът е свързан с дефектните въздушни възглавници на Takata

09:57 | 14.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн Volkswagen и неговите партньори трябва да върнат в сервизите 4,86 млн. автомобила в Китай заради проблеми с дефектни въздушни възглавници, произведени от японския концерн Takata, предава Ройтерс.

2,35 млн. от колите са произведени от съвместното дружество на VW и FAW, а други 2,4 млн. се падат на съвместното дружество със SAIC, заяви китайският регулаторен орган AQSIQ.

103 573 коли ще бъдат върнати в сервизите от VW China. 

Сервизната акция трябва да започне през март 2018 г. Volkswagen засега не коментира темата пред агенцията.

AQSIQ смята, че в Китай има над 20 млн. автомобила, които са оборудвани с въздушни възглавници на Takata. Те могат да експлодират, ако се надуят с твърде голяма сила, разпръсквайки метални парчета в купето и наранявайки водача и пътниците.

С този проблем се свързват поне 16 смъртни случая и 180 наранявания в света и той предизвика най-голямото изтегляне на автомобили в историята на САЩ. Японският производител премина в контролиран фалит с помощта на алианс от редица автомобилостроители.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още