IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки Brexit: BMW ще произвежда e-Mini във Великобритания

Там се произвеждат на практика всички модели на Mini с три врати

17:20 | 25.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Британският завод в Коули, до Оксфорд. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският завод в Коули, до Оксфорд. Снимка: Ройтерс

Излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) породи опасения сред бизнеса и много мениджъри се чудят дали в момента инвестициите на Острова си заслужават.

Германският автомобилен концерн BMW очевидно дава ясен отговор на този въпрос, след като днес стана ясно, че новият напълно електрически модел на Mini ще се произвежда от 2019 г. в британския завод в Коули, в близост до Оксфорд, пише Guardian. 

Решението сериозно насърчава британския пазар на автомобили и слага край на безпокойството, че новият модел може да бъде сглобяван в чужбина. По-рано тази година германският собственик на BMW предупреди, че може да прегледа възможности и извън Великобритания поради несигурността, причинена от Brexit.

BMW пояснява, че всички задвижващи системи ще се вкарват от германските заводи в Динголфинг и Ландсхут (Бавария).

Решението за британския завод е взето, защото там се произвеждат на практика всички модели на  Mini с три врати, какъвто ще е новият автомобил.

През февруари тази година BMW заяви, че винаги е давала да се разбере, че „интеграцията на Великобритания в единния пазар на ЕС, поддържайки свободното движение на стоки, услуги, капитали и таланти, ще бъде най-доброто решение за бизнеса“. „Това, което е важно за нас, е преговорите на Великобритания с ЕС да доведат до безкомпромисен достъп до единния пазар на ЕС в бъдеще", коментира компанията.

Това обаче все още не може да бъде гарантирано на фона на все още намиращите се в ранен етап преговори между Лондон и Брюксел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още