IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще намерим бъдещите лидери, като започнем да ги възпитаваме сами

Всяка организация има нужда от своите бъдещи лидери, казва Александър Дурчев, основател на All Channels Communication Group

14:04 | 24.04.16 г.
Ще намерим бъдещите лидери, като започнем да ги възпитаваме сами

Ще намерим бъдещите лидери, като започнем да ги възпитаваме сами. Обществото ни не e възпитано да създава лидери. Образователната ни система е създадена, за да създава еднаквост. Това казва Александър Дурчев е основател и изпълнителен директор на All Channels Communication Group, част от УС на БАПРА.

БАПРА е партньор на конференцията "Образование и бизнес - Бъдещите лидери" на 11 май 2016, организирана от Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria.

Задачата, която стои пред всеки един предприемач, е да се справи сам – да намира нешлифованите диаманти и да ги обработва. Силно вярвам, че Милениум поколението е това, което ще донесе много положителни промени.

Според мен лидерството е компонент от много фактори. На първо място е семейството, където човек се формира като характер. След това идва образователната система, която трябва да ни научи да се усъвършенстваме и учим през целия си живот.

Но най-важното е бъдещият лидер да притежава вътрешното желание да се справя и развива сам. Той или тя трябва да имат вътрешната сила да устоят на обстоятелствата, на утвърдените норми и да искат да променят света около себe си.   

Несломимо желание, позитивна нагласа и магарешка упоритост -  това са единствените средства и инструменти, които са ни необходими и с които разполага всеки един от нас. 

Всяка организация има нужда от своите бъдещи лидери, за да си осигури устойчиво развитие. За да ги намери обаче, организацията трябва да създаде благоприятна култура, за да могат те да намерят себе си и да израстнат като бъдещи лидери, смята Дурчев.

Това означава, че вчерашните и днешните лидери трябва да си направят домашното и да промотират ценностите, които благоприятстват лидерската среда – свобода на вземане на решения и правене на грешки, емпатично отношение към всеки човек в организацията и извън нея, позитивен поглед дори към най-негативните фактори около нас.

Би било лудост да не се опитваме да създаваме собствени бъдещи лидери. Всяка компания, чиято цел е да съществува дълго и да се развива и расте има нужда от своите вътрешно създадени лидери.  

Това, което мотивира лидерството у всеки един от нас, е мисията и усещането, че ние оставяме своят отпечатък на пазара и променяме средата около нас.

Още новини и интервюта може да откриете в Bulgaria ON AIR
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още