IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 1000 младежи бяха „мениджър за един ден“ във водещи компании и институции

Георги Илиев и Ралица Величкова бяха в редакцията на Инвестор.БГ и в нюзрума на Bulgaria on Air

17:07 | 25.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Георги Илиев и Ралица Величкова в телевизионното студио. <em>Снимка:&nbsp;Bulgaria on Air</em></p>

Георги Илиев и Ралица Величкова в телевизионното студио. Снимка: Bulgaria on Air

Повече от 1000 ученици и студенти влязоха в ролята на топ мениджъри в повече от 300 български и международни компании и държавни институции по време на инициативата „Мениджър за един ден” 2015.

Събитието, организирано от „Джуниър Ачийвмънт България“ (ДАБ), дава възможност на амбициозни младежи от цялата страна всяка година да разберат как работи бизнесът отвътре, помагайки им да изберат бъдещето си професионално развитие. 

Заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов откри инициативата „Мениджър за един ден“ 2015, провеждаща се с официалната подкрепа на президента на Република България Росен Плевнелиев. Самият държавен глава лично посрещна своя заместник, президентът за един ден, в сградата на Президентството.

Редица официални гости приветстваха представителите на бизнеса и младите лидери на официалната церемония в „София хотел Балкан“. Сред официалните лица на церемонията по откриването на „Мениджър за един ден“ бяха заместник-кметът Албена Атанасова, Анна-Мари Виламовска, секретар на президента, отговарящ за ресорите наука и здравеопазване, Теменужка Петкова – министър на енергетиката, Ивайло Московски – министър на транспорта, информационните технологии и комуникациите, Любен Петров – заместник-министър на икономиката, Николай Николов – заместник-министър на енергетиката, Ираван Хира, в качеството му на изпълнителен директор на „Хюлет-Пакард България“, генерален спонсор на събитието и представител на Управителния съвет на „Джуниър Ачийвмънт България“, Андон Ичев от „Дженеръл Електрик България“, Надя Василева от „Менпауър България“ и Николай Неделчев от „Публисис Груп България“, също членове на Управителния съвет на ДАБ, както и Милена Стойчева, изпълнителен директор на „Джуниър Ачийвмънт България“.

Медийни групи  Инвестор.БГ и Bulgaria on Air също се включиха в инициативата, като посрещнаха учениците Георги Илиев и Ралица Величкова. Двамата се запознаха с работата на журналистите в медийната група и седнаха в стола на изп. директор Виктория Миткова. Тя им даде съвета, че ако искат да станат добри мениджъри, трябва да са отговорни към хората, с които работят, и да се самоусъвършенстват всеки ден, за да може решенията, които взимат, да са верните за всяка ситуация. Миналата година в стола на Виктория Миткова седна студентката от УНСС Лора Йосифова. 

„Мениджър за един ден“ се провежда за 14-та поредна година. Досега в инициативата са се включили повече от 12 000 ученици от 600 училища в 123 града и над 700 компании с 4000 служители и мениджъри, като с всяко издание интересът се увеличава.  

Йоанна Николова, водещ на Сутрешен блок по националната телевизия Bulgaria on Air ще бъде водещ на заключителната церемония на събитието тази вечер в София хотел Балкан.

Вижте още снимки в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още