IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските кредитори са предпазливи с финансирането на сделки за имоти на Острова

Обемът на новите заеми за закупуване на бизнес имоти във Великобритания намалява през първото полугодие

17:40 | 11.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските кредитори увеличават цената на заемите за закупуване на бизнес имоти във Великобритания и намаляват сумите, които са готови да предоставят на купувачите, заради загрижеността за стойността на активите, съобщава Bloomberg.

Информационната агенция се позовава на резултатите от проучване сред 78 кредитора, осъществено от университета Де Монфор.

Цените на бизнес имотите на Острова са близо до рекордно високите стойности отпреди кризата дори след като 52% от британците гласуваха страната им да напусне Европейския съюз (ЕС). Brexit и пазарните фундаменти са другите фактори, които притесняват американските кредитори.

Засилването на активността на инвеститорите от Хонконг и Азиатския регион във Великобритания намалява търсенето на кредитен ресурс от кредиторите, базирани във Великобритания, тъй като много азиатски купувачи финансират сделки чрез вътрешни банкови отношения, които не са обхванати от проучването, казва Никол Луис, старши изследовател в университета в Лестър.

Според Луис се обръща по-голямо внимание на стойността на имотите.

Обемът на новите заеми за закупуване на бизнес имоти във Великобритания, отпуснати от банки и застрахователи, достига 17,6 млрд. паунда (23,25 млрд. долара) през първата половина на 2017 г., което е с 24% по-малко в сравнение с втората половина на 2016 г., допълва Ройтерс, като цитира същото проучване.

Общо 42% от новите заеми са за имоти в централен Лондон.

Очакванията са Английската централна банка да повиши лихвените проценти през следващия месец, посочва още агенцията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още