IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България губи привлекателност като дестинация за ваканционни имоти

САЩ, Португалия и Испания са най-популярни за инвестиция във втори дом

10:38 | 05.05.16 г.
България губи привлекателност като дестинация за ваканционни имоти

България пада с още три места в класацията на британския онлайн портал themovechannel.com за най-желаните дестинации за покупка на ваканционен имот за април.

Страната ни достига 16-то място, след като година по-рано влезе в топ 5 на подреждането, като събира само 0,5 на сто от запитванията в сайта.

След нас се класират южната и северната ни съседка Гърция и Румъния, както и Барбадос и Унгария.

САЩ продължава да е лидер в класацията с почти 12 на сто от запитванията.

Португалия отново измества Испания и е на второ място с 4,5% от запитванията. Топ 10 се допълва от Канада, Франция, Италия, Турция, Обединените арабски емирства, Доминиканската република и Германия.

Най-силен скок в класацията отбелязва Унгария – с 13 места до 20 място, следвана от Обединените арабски емирства и Доминиканската република – с по 10 места.

Обединените арабски емирства за втори път тази година влиза в топ 10 на подреждането на фона на продължаващия спад на цените заради натиска на ниските цени на петрола.

Предлагането на жилища в Дубай – най-предпочитаното емирство, също се разширява заради все по-активното строителство.

Доминиканската република същевременно за първи път попада в топ 10 на класацията, което е доказателство за нарастващата й популярност.

Бразилия отбелязва най-силен спад в класирането – с 14 позиции до 22-ро място, вследствие на икономическите проблеми и политическата криза в страната.

Малта губи 12 позиции в класацията и пада до 42-ро място, а Камбоджа – 11 позиции до 48-мо място.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още