IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България изпада дълбоко в периферията на британските купувачи на имоти

Страната ни продължава да потъва в класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com

09:55 | 12.11.13 г. 16
България изпада дълбоко в периферията на британските купувачи на имоти

България продължава да потъва в класацията на най-желаните от британците дестинации за инвестиции в имоти, изготвяна от онлайн портала TheMoveChannel.com.

През октомври страната ни се е понижила с три места до 18-та позиция в подреждането, като е събрала само 0,9% от запитванията в портала.

Най-сериозен спад в класацията записват Кабо Верде (с 13 места до 26-та позиция), Унгария (с 9 места до 19-та позиция), Белиз (с 8 места до 37-ма позиция) и Кипър (с 6 места до 20-та позиция).

Същевременно най-сериозен скок отбелязват ЮАР (с 23 места до 12-та позиция), Барбадос (с 16 места до 14-та позиция) и Каймановите острови (с 13 места до 8-ма позиция).

Лидер в класацията продължава да е САЩ – страната е събрала близо 23% от запитванията за имоти в чужбина през октомври.

Франция заема второ място с малко над 5 на сто от запитванията, следвана от Португалия и Испания със съответно 4,8% и 4,7% от запитванията.

Първата десетка на най-желаните дестинации за покупка на имот от британците се допълва от Турция, Бразилия, Канада, Германия и Италия.

Данните на портала сочат, че интересът на британците към имоти в държавите от еврозоната като цяло се засилва, но търсенето е концентрирано предимно в западно- и южноевропейските държави, които използват еврото.

Същевременно онлайн изданието отчита, че търсенето в Испания е на рекордно ниско ниво, въпреки че страната е неизменно в челото на класацията. От това обаче успешна се възползват съседните й държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 5 rate down comment 1
stasi666
преди 10 години
Нормално,държавна политика.Имаше хиляди случаи на измамени англичани а държавата не предприе нищо !!! Откакто обаче руснаците купуват няма случай на измами !!!! Ако това не ви е странно сте за лекар
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 6
deant
преди 10 години
Имам собствен бизнес, дом и деца. Аз се справям въпреки държавата, а англичаните не са ми никакъв приоритет. Толкова са ми далече, че нямам как и да искам да работя с тях. Но те (болшинството) се святкат за всичко на ЕС. Гледат си интереса, не са като нас, даваме дупе за европа, за нас нищо не остава. Та затова донякъде ги уважавам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 1
avramcho
преди 10 години
лошо нещо са мечтите , въжделенията , "комюникетата на радио ЕЖК"произвеждат ирационална реалност-която по никакъв начин не можеш да пробиеш.......и да обясняваш,и да доказваш........ВСУЕ човек който се "води по телевизора" е обречен ....не си аби нервите ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 1
avramcho
преди 10 години
Цитат : Аз припознавам родина, държава - БЪЛГАРИЯ. Където българския интерес е НАД всичко. В момента живея в провинция на ЕС, където българския интерес не значи нищо, ползва се за евтина работна ръка, буфер за арабския и африканския и ромския свят. Ти какво виждаш?....................Правилно Виждаш , но не вярваш на очите си хвани се у работа , която да ти даде добър стандарт........и си купи собствено жилище, да има къде да ти растат децата на спокойствие (ако си семеен и имаш деца) !остави ги британците да си чупят пияните глави
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Какъв е факта бе? Поне пенсиите да беше сравнил. И покупателната им стойност спрямо цените. Или някакъв друг по-конкретен показател. Ти ми даваш за пример поляк, който ти е казал цена на труда си. Безполезни сравнения за шивачки и нещо несвързано с ОК.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 3
misanthrope
преди 10 години
Ето, виждаш ли, на конкретни факти ти отговаряш да ама това да *** онова. Няма смисъл. Много си зле да, в главата си, седиш и се самосъжалаваш. Никой не може да ти помогне, единствено ти самия, но малцина успяват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Добре защо включи и Британия сега в темата:) Мога да ти дам много доводи защо се чувстват повече от нас. Но не е това темата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Да ако обичаш. Дотук нищо конкретно. Българките се избиха да работят за 200-300 лева тук. Това не е никакъв довод, а подкрепа на моето мнение, че тука е държавата на най-ниската заплата, по ниска дори от Китай. И точно затова сме и в ЕС. Това че на тебе ти се струва, че поляка работи на ниска заплата пак не значи нищо, защото не знам кое за теб е ниско, какъв сектор и прочие. Ако е ИТ специалист, наистина можа да с близки заплатите на българин и поляк.Аз съм чувал за същите истории за Българи в Англия, които живеят там на помощи в коптори и ядат най евтините ***, само и само да са там, може би за да родят дете там не знам. Говоря за българи не за роми. Но това не е говорене по същество.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 0
misanthrope
преди 10 години
А ето ти и нещо за самата Британия - тема за размисъл за тяхното превъзходство над българитеhttp://***.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/britanskite-tyrgovci-na-drebno-otchetoha-krajbi-i-izmami-za-34-mlrd-paunda,161324/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 3
misanthrope
преди 10 години
Аз веднага казвам, а ти ако щеш вярвай1) Онзи ден бях наел един полски експерт да свърши една работа за нашата компания. Цената на ден, която ми оферира беше МИНИМАЛНАТА на която аз работя и на която мога да наема българин със същата квалификация.2) Причината Британия да е против допускането на българи и румънци на пазара на труда са.. полските водопроводчици. След като Полша бива допусната на ЕС пазара, Британия е залята от поляци, работещи за жълти стотинки и респективно живеещи при мизерни условия, тъй като с подобно заплащане не могат да си позволят нормален живот в УК. Как мислиш, как са живели тези хора в Полша за да идат в УК да живеят така?3) Веднага след приемането на България в ЕС, имаше публикувани обяви от полски фирми, търсещи шивачки от България. Предлагаха в прав текст крупна заплата от 200 евро. Явно слушайки воплите на хора като теб, са мислели че с тази полска заплата, българките ще се наредят на опашка да идат в Полша.Да почвам ли за Унгария?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още