IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата във Великобритания продължават да забавят ръста си

Намалява и броят на новоотпуснатите ипотечни кредити

10:59 | 30.01.15 г.
Цените на жилищата във Великобритания продължават да забавят ръста си

Цените на жилищата във Великобритания през януари са нараснали с най-бавния си темп от повече от година, сочи индексът на Nationwide, като потвърждава, че активността на пазара на имоти в страната продължава да се забавя, пише FT.

На годишна база е отчетено 6,8% увеличение на цените на имотите на Острова спрямо 7,2% през декември. Това е пети пореден месец на забавяне на ръста. Пикът беше досигнат през юни миналата година – приблизително 12 на сто увеличение.

Месечното увеличение на цените на жилищата в страната е 0,3% - колкото и през предходните два месеца.

Средната цена на жилище във Великобритания достига 188 446 паунда.

Отделни данни, публикувани от британския имотен регистър, показват подобна картина. Годишният ръст на цените на жилищата според статистиката достига 7 на сто през декември, а средната цена на едно жилище достига 177 766 паунда за страната и малко под 465 хил. паунда в Лондон.

Броят на новоотпуснатите ипотечни кредити е с 20 на сто по-малък в сравнение с декември 2013 г., показват още данните. Отчита се и продължаващ спад на запитванията за ипотеки от потенциални купувачи на жилища на Острова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още