IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двоен ръст на инвестициите в хотели в Европа

Великобритания, Франция и Германия, следвани от пазарите в Централна и Източна Европа, са отличниците за първото тримесечие

13:57 | 21.05.15 г.
Двоен ръст на инвестициите в хотели в Европа

Инвестициите в хотели в Европа са достигнали 3,74 млрд. евро през първото тримесечие на 2015 г., сочат данни на консултантската компания CBRE, цитирани от онлайн изданието property-magazine.com.

Отчетеният ръст на вложенията в този сегмент от пазара е над два пъти спрямо същия период на миналата година, което отразява силната позиция на хотелите като все по-интересен клас активи за инвеститорите заради по-високата доходност, посочва се в доклад на компанията.

Почти във всички европейски страни, наблюдавани от консултантската компания, се отчитат ръстове на инвестициите в хотели през първото тримесечие. Най-силни – очаквано, са те и на най-големите и развити туристически пазари – Великобритания, Франция и Германия, следвани от пазарите в Централна и Източна Европа, особено Австрия и Унгария.

На водещите туристически пазари в Централна и Източна Европа е отчетено и най-силно подобрение на индикаторите за представянето на хотелите, което привлича допълнителни инвестиции. Сред отличниците са Прага, Будапеща и Виена, а от западноевропейските туристически пазари най-видимо подобрение на резултатите постигат хотелите в Мадрид и Милано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още