IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Holcim и Lafarge се доближават до сливането си

Компаниите трябваше да продадат част от активите си в САЩ, за да получат одобрението на Федералната търговска комисия

16:32 | 05.05.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Швейцарската компания Holcim и френската Lafarge са спечелили антитръстово одобрение за сливането си, след като са се съгласили да продадат част от активите си, съобщи Ройтерс, позовавайки се на съобщение на американската Федерална търговска комисия (FTC)

Компаниите за производство на цимент се договориха да продадат няколко завода, терминали и кариера, за да спечелят одобрението за сделката им на стойност 25 млрд. долара, съобщава комисията.

Концерните спечелиха одобрението за сделката от антритръстовите органи на Европейския съюз още през декември.

В САЩ двете компании са се договорили, че Lafarge ще продаде завода си за цимент и кариерата си в щата Айова, както и терминали и центрове за дистрибуция в Минесота, Уисконсин, Тенеси и Луизиана.

Lafarge по-рано заяви, че ще продаде циментовия си завод в Девънпорт, Айова и седем терминала по течението на река Мисисипи на Summit Materials. В замяна на това ще получи парични средства за 450 млн. долара и терминала за цимент на американската компания Summit Materials в Бетендорф, Айова.

Holcim от своя страна ще продаде заводите си за циментова шлака в Чикаго и Ню Джърси и терминалите си в Масачузетц, Мичиган, Илинойс и на други места. Циментовата шлака е специален вид цимент, използван за направата на по-устойчиви сгради.

Двете компании, които са най-големите производители на цимент в света, обявиха мегасделката си през април 2014 г., заявявайки, че това ще бъде най-голямото сливане на еднакво големи компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още