IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищното строителство в Русия се забавя от началото на годината

Трябва да се търсят стимули за строителството, препоръча вицепремиерът Дмитрий Козак

15:10 | 27.03.15 г.
Жилищното строителство в Русия се забавя от началото на годината

Темпът на строителство в някои руски региони се забавя с между 30 и 40% от началото на годината, отчете вицепремиерът Дмитрий Козак, цитиран от ТАСС.

При тези реалности трябва да се помисли за механизъм за стимулиране на жилищното строителство, уточни той по време на разширено заседание на Министерството на строителство.

Един от начините за това е програмата „Жилище за руските семейства“, коментира от своя страна министърът на строителството на Русия Михаил Мен.

Припомняме, че програмата стартира през май 2014 година като част от националния план „Обезпечение на руските граждани с достъпни и комфортни жилища и комунални услуги“. Целта е да бъдат подкрепени групи граждани (основно във възрастовата група 25 – 40 години), които се нуждаят от подобряване на жилищните условия, както и увеличение на жилищното строителство в страната.

По програмата трябва да бъдат продавани жилища на цена не по-висока от 80% от средната пазарна цена на аналогични жилища, става ясно още от информацията на сайта на програмата.

По данни на строителното министерство през 2014 година в страната са построени 81 млн. кв. метра жилища, което представлява ръст от 15% спрямо данните за 2013 година. Най-голямо е увеличението в Свердловска област, Краснодарския край и Санкт Петербург. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още