IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как строителството на мол в Атина се превърна в 10-годишна сага без край?

BlackRock продължава да чака решение на недоразумение между институциите в Гърция, за да инвестира 300 млн. евро в западна Атина

10:04 | 15.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският инвестиционен гигант BlackRock вече 10 години чака одобрение за изграждането на мол за 300 млн. евро в Атина, съобщава гръцкото онлайн издание Kathimerini.

Дъщерното дружество на компанията, което се занимава проекта в западната част на Атина, се сблъсква с редица пречки, считани за обичайни.

Търговският център е с площ 21 хил. кв.м. Той трябва да бъде построен на мястото на две стари фабрики. Повечето разрешителни са вече получени, но все още не е издаден необходимият президентски указ за строителството.

Обяснение за липсващия указ няма, посочват от компанията. Документът трябва да определи конкретните условия, свързани със строителството.

От 2013 г. насам действа забрана за издаване на разрешителни за строеж в района, в който се намира парцелът заради недоразумения между институциите. Затова и районът изостава по отношение на градското планиране и развитие.

Инвеститорът е осъществил многобройни контакти с различни държавни институции в Гърция заради проблема и винаги е бил уверяван, че ще се намери бързо решение. Чакането обаче продължава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
dzk
преди 6 години
чЕкат се едни подкупи.....така де - комисионни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още