IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карлос Слим купува имоти в САЩ с размах

Само през последните месеци мексиканският магнат е купил две бизнес сгради в страната

11:10 | 27.04.15 г.
<p>
	Карлос Слим. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Карлос Слим. Снимка: архив, Ройтерс

Мексиканският технологичен магнат Карлос Слим разширява изключително бързо инвестициите си в сектора на имотите в САЩ, пише Forbes. През последните четири месеца компании, свързани със Слим – вторият най-богат човек в света, са купили две първокласни бизнес сгради в страната.

През март компания, свързвана с Grupo Carso – конгломератът на Слим, базиран в Мексико сити, купи централата на PepsiCo Americas Beverages в Сомърс, северно от Ню Йорк. Компанията е платила почти 87 млн. долара за 9-етажната сграда.

Артуро Елиас Аюб, говорител и зет на Карлос Слим, потвърди сделката. Купувач е компания, която засега е неизвестна, но адресът ѝ съвпада с адреса на конгломерата на мексиканския милиардер.

В края на 2014 г. друго дружество, свързвано с Карлос Слим, купи Marquette Building в центъра на Детройт. Сградата на 10 етажа е построена през 1905 г. и е почти празна. В добрите си години обаче в нея са се помещавали офиси, магазини и ресторанти.

Marquette Building е купена за 5,7 млн. долара от дружество, което се помещава на същия адрес като Grupo Financiero Inbursa – финансовата компания, контролирана от Карлос Слим.

Говорителят на мексиканския магнат потвърждава лаконично и тази сделка.

В изграждането на своята бизнес империя Слим е следвал модела да инвестира в подценени активи, без значение дали фирми или имоти, на ниски цени, като впоследствие ги отдава под наем или продава на по-висока цена.

През февруари Карлос Слим придоби известно имение в Ню Йорк за 15,5 млн. долара, което в последствие беше отдадено под наем за 1,5 млн. долара годишно. Той притежава и друга градска къща на Пето авеню.

През януари Карлос Слим стана и най-големият частен инвеститор в New York Times.

Състоянието му се изчислява на 75 млрд. долара според Forbes.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още