IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайски и американски инвестиции ще доминират при бизнес имотите в Лондон

Китайците са най-многобройната група инвеститори в британската столица, докато американците осъществяват най-големите сделки

16:16 | 29.01.15 г.
Китайски и американски инвестиции ще доминират при бизнес имотите в Лондон

Китайските и американските инвестиции ще доминират на пазара на бизнес имоти в Лондон през 2015 г., според консултантската компания Savills, цитирана от онлайн изданието property-magazine.eu.

Данните на компанията сочат, че през миналата година на пазара на бизнес имоти в Лондон са били инвестирани 21 млрд. паунда. От тях 14,6 млрд. паунда са с чуждестранен произход, което се равнява на 70 на сто от общия обем на вложенията. От тях 3,4 млрд паунда са вложили американските инвеститори, 2,2 млрд. - китайските, а 1,2 млрд. - катарските.

Инвеститори от Кувейт са вложили на пазара на бизнес имоти в Лондон 2,1 млрд. паунда, от Сингапур – 1,7 млрд. паунда, а от Хонконг – 785 млн. паунда.

Китайските инвеститори са най-многобройната група инвеститори на пазара на бизнес имоти в Лондон, като повечето от тях обмислят да засилят активността си.

Американските инвеститори обаче осъществяват най-големите сделки.

Компанията подчертава, че нараства и броят на физическите лица и семейства, които инвестират на пазара на бизнес имоти в Лондон. Най-големите трансакции се осъществяват от частни инвеститори от Китай, Испания и Хонконг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още