IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Луксозен апартамент в Манхатън се продава за 150 млн. долара

Бившата централа на Sony в САЩ бива превърната в сграда с луксозни апартаменти

16:40 | 19.02.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Пазарът на ултралуксозни апартаменти в Манхатън има нов шампион на цена от 150 млн. долара, съобщава Bloomberg.

Това е поставената от продавача Chetrit Group цена апартамент на три етажа с 2 000 кв.м. площ в бившата сграда на Sony в Манхатън. Това би било рекорд за жилищна сграда, надминавайки предишния рекорд от 130 млн. долара за имота на Zeckendorf Development на 520 Парк Авеню.

Луксозните апартаменти се множат в Манхатън, а строителите предлагат своите най-добри продукти на все по-високи цени. Това е техният начин да изпъкнат сред тълпата, заяви Джонатан Милър, президент на нюйоркската компания Miller Samuel. Досега най-високата цена, платена някога за апартамент в града, е 100,5 млн. долара. Сделката е завършена през декември и е била за панорамен мезонет в кулата One57.

Chetrit Group, ръководена от Йозеф Четрит, превръща бившата централа на Sony Corp в САЩ в луксозни резиденции. Апартаментът за 150 млн. долара е само един от тях. Имотът се простира между 33-тия и 35-тия етаж на сградата на 550 Медисън Авеню. Той ще има осем спални, осем бани и частен асансьор.

Тази година 2 386 новопостроени луксозни апартамента ще бъдат обявени за продажба в Манхатън. Това е рекорден брой, показват събрани данни от Corcoran Sunshine Marketing Group. Брокерската фирма определя като луксозни апартаменти тези с цена над 20 000 долара за кв. метър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 8
Сините камъни
преди 9 години
Супер, петата колона на Русия, ако Путин не им обърне канчето, могат да облагородят американската нация!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още