IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наемите в лондонското Сити вече надвишават рекордите от 2007 г.

Засиленото търсене и свитото предлагане на площи в района дават тласък на наемните равнища

11:29 | 27.04.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Наемите в лондонското Сити вече надвишават рекордите от 2007 г.

Наемите на първокласните офиси в лондонското Сити вече са по-високи в сравнение с 2007 г., когато беше отчетен последния връх в наемните равнища, според данни на консултантската компания Knight Frank, цитирани от онлайн изданието worldpropertyjournal.com.

Наемът на кв.м в лондонското Сити се е увеличил до средните около 700 паунда на кв.м през първото тримесечие на тази година. Предишният рекорд беше отчетен през третото тримесечие на 2007 г. - 683 паунда за кв.м.

Тласъкът се обяснява с нарастващото търсене, свитото предлагане и разнообразието от наематели, които се интересуват от офиси в района.

Търсенето на офиси в Сити надвишава 100 млн. кв.м за 12-те месеца до края на март тази година, сочат данните на компанията. Средното за 10-годишен период обаче е малко надз 73 млн. кв.м годишно. За 2007 г. търсенето достига малко над 90 млн. кв.м.

Към края на тримесечието налични в лондонското Сити са били малко над 73 млн. кв.м офиси.

В момента най-активни на пазара в района са компании извън сектора на финансите, за разлика от периода отпреди 2007 г. Сред наемателите, стигнали до сделка, през първото тримесечие се открояват HP, Expedia и TAG Worldwide.

Традиционните обитатели на района също не остават по-назад – сделки през тримесечието са сключили Deloitte, Deutsche Bank и Investec.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още