IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нелегалните имигранти на Острова ще могат да бъдат гонени от домовете им

С промени в законодателството правителството въвежда наказания и за некоректни собственици на имоти

13:09 | 03.08.15 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Нелегалните имигранти на Острова ще могат да бъдат гонени от домовете им

Имигрантите, живеещи нелегално във Великобритания, директно ще бъдат изгонвани от имотите, които са наели, без съдебна заповед, съобщава онлайн изданието EurActiv.com.

Правителството ще направи необходимите промени в законодателство, така че собствениците да нямат никакви пречки да изхвърлят нелегални имигранти, когато установят, че те са такива.

На собствениците, които не са проверили статута на наемателите от чужбина, пък ще бъдат налагани доста солени глоби. При повторно нарушение може да се стигне и до затвор, предвиждат промените.

Правителството планира да създаде и “черен списък” на наемодателите – нарушители на закона, както и на брокерите, съдействали за такива сделки.

В момента в няколко населени места във Великобритания се прилага пилотна схема за проверка на имиграционния статус на наемателите на жилища. Предвижда се тя да се разшири в цялата страна, след като резултатите от нея бъдат анализирани.

Правителството на Острова беше обвинено, че действа по “морално осъдителен начин”, след като министерството на вътрешните работи обяви, че планира да спира помощите на бежанци с отхвърлени молби за убежище. От ведомството коментираха, че това ще е техният сигнал, че Великобритания не е "земя на мляко и мед".

Този ход е част от инициативата на правителството да обезкуражи мигранти да напуснат своите страни на произход и да покаже, че страната не посреща добре хората с отхвърлени молби за убежище.

Към инициативата се присъедини и Франция, като министрите на вътрешните работи на двете страни излязоха със съвместна статия за Sunday Telegraph. В нея те предупреждават, че светът е изправен пред безпрецедентна миграционна криза, но и обещават, че ще предоставят убежище на тези, които бягат конфликт или преследване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
nocalled
преди 8 години
там нямат ли "америка за uk' ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
nocalled
преди 8 години
там нямат ли "америка за uk' ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
ing5rov
преди 8 години
Това прилича на времето на сухия закон в Америка . Крими бизнеса ше направи мангизи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още