IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ню Йорк планира да строи теснолинейка между Бруклин и Куинс

Кметството ще емитира облигации, за да финансира проекта, като разчита на поскъпващите жилища в района за изплащането на дълга

13:23 | 17.02.16 г.
Ню Йорк планира да строи теснолинейка между Бруклин и Куинс

Местните власти в Ню Йорк ще емитират облигации чрез специално създадена агенция с нестопанска цел, за да финансират изграждането на теснолинейка между Бруклин и Куинс, съобщава Ройтерс, като се позовава на съобщение на кметството на града.

Линията ще е с дължина над 30 км. Тя ще обслужва почти 50 хил. души дневно, изчисляват от администрацията на Ню Йорк.

Планира се строителството на съоръжението да започне през 2019-2020 г.

Администрацията на мегаполиса не дава конкретни срокове за набиране на необходимото финансиране. Кметството обаче посочва, че смята да изплаща дълга, като задържа част от приходите от данъци върху имотите в района, тъй като се очаква цените на жилищата по протежение на жп линията да нараснат.

Приходите от билети за пътуване се очаква да покриват около две трети от оперативните разходи за проекта, изчисляват още от кметството. За останалата една трета ще се търсят варианти за други постъпления.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още