IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Норвежкият инвестиционен фонд със загуба от вложенията в имоти

По-големи са загубите от вложенията в публични активи заради волатилността на пазарите

11:18 | 04.05.16 г.
Норвежкият инвестиционен фонд със загуба от вложенията в имоти

Норвежкият държавен инвестиционен фонд отчете загуба от инвестициите си в имоти през първото тримесечие, съобщава онлайн изданието ipe.com. Основен двигател на натиска са инвестициите в публични компании за имоти и колебанията на валутните курсове, допълва изданието.

В доклада си за първото тримесечие Norges Bank Investment Management, която управлява фонда, отчита, че инвестициите в имоти за периода достигат 223 млрд. норвежки крони спрямо 235 млрд. норвежки крони в края на декември 2015 г.

Инвестициите в непублични имотни активи, които съставляват по-голямата част от портфейла на норвежкия фонд, отчитат минимална загуба за разлика от вложенията в публични активи, при които загубите са по-големи предвид волатилността на пазарите от началото на годината.

Корекцията на стойността на активите във Великобритания заради предстоящите данъчни промени също е оказала натиск върху резултатите, посочва изданието. Въздействието на промените при гербовия налог обаче се очаква да има еднократен ефект.

Фондът не е правил нови инвестиции през първото тримесечие, но е продал два логистични имота в Испания в партньорство с ProLogis.

Ръководството на фонда възнамерява да засили директните инвестиции в имоти за сметка на вложенията чрез джойнт венчър. Това дава на институцията възможности за по-голям контрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още