IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов живот за старите студиа на ВВС

Сградата в занемарен район на Лондон се превръща в луксозен жилищен комплекс

11:30 | 31.05.16 г. 1
Нов живот за старите студиа на ВВС

За повече от половин век телевизионният център на ВВС в Лондон произведе едни от най-обичаните британски телевизионни програми. През 2013 г. медията се премести в нови студиа, а в старите започна реконструкция. Така историческата сграда в Западен Лондон се превръща в апартаментен комплекс за почти 1,5 млрд. долара, пише Wall Street Journal.

Първата фаза на проекта трябва да бъде завършено през 2018 г. Продажбите вече започнаха от миналия месец. Цените стартират от 1 млн. долара за апартамент с 1 спалня и 1 баня. Жилищата с по 2 спални и бани са на цена от около 1,15 млн. долара, а най-големите мезонети се продават за около 11 млн. долара.

Досега 240 жилища от общо 432 са продадени или резервирани. Някои от тях са купени от хора, близки до ВВС. Един от купувачите например е телевизионен продуцент с успешна собствена компания, чиято кариера е тръгнала от ВВС.

От компанията, която работи по преустройството, признават, че цените са доста високи за района, в който все още преобладават старите и занемарени общински жилища и сиви производствени сгради и складове. Районът обаче вече е във фокуса на мащабни инвестиции.

Точно срещу стария телевизионен център друга строителна компания изгражда комплекс с 1 500 жилища. Разширява се и гигантският търговски център The Westfield, както и един от най-добрите научни и технологични институти на Острова.

През следващите няколко години районът се очаква да се промени коренно, което ще даде тласък и на жилищния пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
be_google
преди 7 години
Е няма такъв балон!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още