IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият терминал на летището в Пхенян – луксозен и вероятно празен

Едва няколко авиокомпании извършват полети от летището, а туристите са предимно от Китай и Русия

17:22 | 06.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;KCNA/Ройтерс</em></p>

Снимка: KCNA/Ройтерс

Северна Корея откри нов терминал на международното летище в Пхенян, като снимките от откриването показват луксозен дизайн, който би подхождал на всяка от големите световни дестинации.

Церемонията по откриването се състоя на 1 юли, и ако се съди по снимките, е била грандиозно събитие с много участници в традиционно севернокорейско облекло.

Само че, като се има предвид, че едва няколко международни полета се извършват от летището седмично, на летището вероятно ще му липсват пътници, пише MarketWatch. Само няколко авиокомпании извършват полети до Пхенян, сред тях държавната Air Koryo и Air China, а по-голямата част от туристите са от Китай и Русия. Затова снимките на празния терминал малко преди церемонията по откриването вероятно разкриват как изглежда и през по-голямата част от времето.

Новият терминал идва във време, в което Северна Корея се опитва да привлече повече туристи и да промени имиджа си пред чужденците. Вероятно и с такава цел в него липсват портрети на основателя на Корейската народно-демократична република Ким Ир Сен, които красят всички държавни сгради в страната.

Затова пък в него има магазин за бижута, кафене, аптека, безмитен магазин и други удобства, характерни за световните летища. Както и шоколадов фонтан.

Държавната новинарска агенция Korean Central News Agency (KCNA) разпространи 42 снимки на новия терминал, които може да разгледате в галерията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още