IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарите на недвижими имоти в развиващите се страни набират скорост

Пазарът на ваканционни имоти оказва значително влияние върху общия пазар в Мексико, показва доклад

17:08 | 29.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Пазарите на недвижими имоти в развиващите се страни набират скорост

Пазарите на недвижими имоти в развиващите се страни се радват на силен старт през 2015 г., отчитайки повишаването на покупателната способност и силното развитие на инфраструктурата, показва нов доклад, обхващаш осем основни държави.

Домакинството на Световното първенство по футбол през 2022 г. вече оказва влияние върху цените на имотите в Катар, където цените се повишават не само в районите в близост до новата инфраструктура, показва доклад на глобалния портал за недвижими имоти Lamudi, цитиран от PropertyWire.  

В Африка бързото развитие на инфраструктурата оказва значително въздействие върху пазарите на недвижими имоти, особено в Кения. Подобрения във и извън Найроби насърчават бума на имотния пазар в покрайнините на града, се казва в изследването.

Докладът предполага, че глобалният спад на цените на петрола ще подобри перспективите за недвижимите имоти в Пакистан и ще има положително въздействие върху икономиката на страната. Същевременно в близкия Бангладеш потребителското доверие се подобрява и има надежди, че пазарът на недвижими имоти в страната постепенно ще се възстанови.

В Кот д'Ивоар недвижимите имоти се очертават като един от най-динамичните и разнообразни икономически сектори за страната. Въпреки това обаче не е лесно за местните да имат собствен имот, посочва докладът. Като цяло, само четирима от 10 жители притежават собствен дом, а отдаването под наем е по-широко разпространена практика.

Джакарта остава мястото с най-високите средни цени на имоти в Индонезия, но други градове вече я настигат. Бекаси привлича търсещите имоти граждани до голяма степен с ниските цени, развитието на инфраструктурата и непосредствената близост до столицата.

Пазарът на ваканционни имоти оказва значително влияние върху общия пазар в Мексико. Акапулко все още е предпочитана плажна дестинация за населението на Енсенада, докато тези, които живеят в Плая Ел Росарито са склонни да си купят ваканционен имот в Тихуана или Съединените щати.

Поради проблеми с редица банкови измами в Мавриций много хора, търсещи имоти, са изправени пред парични проблеми, което има неблагоприятни последици за пазара на недвижими имоти в страната. Въпреки това обаче луксозният сегмент в крайбрежните региони и отвъд него е във възход.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още