IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на имоти в централен Лондон продължава да се забавя

Брокери дават най-песимистичната си оценка от 2008 г.

09:54 | 14.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на жилищата в централен Лондон продължават да падат и през август в контраст с устойчивото представяне на пазара на имоти в останалата част на страната, показват данни на Кралския институт на лицензираните оценители (Royal Institution of Chartered Surveyors – RICS), цитирани от Bloomberg.

През август цените за страната като цяло демонстрират опит за възстановяване спрямо отчетеното четиригодишно дъно през юли. Агентите по недвижими имоти в Лондон обаче дават най-песимистичната си оценка от 2008 г. насам, показват данните на RICS.

Перспективите пред пазара в столицата на Великобритания също не са особено обещаващи. Централен Лондон е единственият район, за който очакванията през следващите 12 месеца са негативни.

Основни двигатели на ръста на цените на имотите във Великобритания през август са Северна Ирландия, Шотландия и северозападните райони на страната.

Продажбите не отчитат съществени ръстове от ноември 2016 г., а средните запаси на агентите са все още на рекордно ниско дъно.

„Последните данни предполагат, че пазарът на централен Лондон продължава да усеща най-сериозно натиска върху цените и активността“, коментира главният икономист на RICS Саймън Рубинсон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още