IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на имоти в Испания растат през октомври

Търговията с имоти на Канарските острови се увеличава с 51% през десетия месец

17:01 | 16.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Испанският пазар на имоти се разширява с 20 на сто през октомври в сравнение със същия месец година по-рано, сочат последните данни от Националния статистически институт в страната (INE).

За първите 10 месеца от тази година досега пазарът на имоти в Испания е нараснал с 1% спрямо същия период през 2013 г., и нараства с 2% спрямо 2012 г., пише Spanish Property Insight.

На месечна база продажбите спадат с 1% от 24 096 през септември до 23 859 през октомври, като изключим социалните жилища. Очаква се продажбите да спадат на месечна база до края на годината.

Данните на INE идват от имотния регистър, където се отразяват продажбите, извършени през последните два или три месеца.

През октомври препродажбите нарастват с 44% през октомври, а в същото време продажбите на нови имоти спадат с 19 на сто.

През същия месец продажбите на имоти на Канарските острови се увеличават с 51%, а тези в Лас Палмас – с 69%. Двуцифрен ръст на продажбите има и в Мадрид и Каталония, по-специално в Барселона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още