IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разходите за строителство в САЩ с лек ръст

Въпреки това показателят не успя да оправдае очакванията на анализаторите

18:34 | 02.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Разходите за строителство в САЩ нарастват през март благодарение на скока в строежа на жилищни сгради, показват публикувани в понеделник правителствени данни.

Ръстът от 0,3 на сто обаче е под консенсусната оценка на анкетирани от MarketWatch анализатори, които очакваха ръст от 0,7 на сто.

Това са най-слабите данни от ноември.

Но данните за февруари бяха ревизирани в посока нагоре, като сега сочат ръст от 1%, вместо досега отчетения спад от 0,5%.

Строителните разходи скачат през март благодарение на ръста от 1,5% при жилищното строителство, който компенсира спада от 0,4% при нежилищните разходи.

За последните 12 месеца разходите за строителство скачат с 8%, като при жилищното строителство ръстът е от 7,6%, а при нежилищното строителство – от 8,3%.


source: tradingeconomics.com Разходите за строителство се измерват чрез стойността на строежите, изградени за месец. За частните проекти това включва цената на вложените материали, цената на труда (за работници на трудов договор и временно наети) и пропорционалния дял на наемите за оборудването, използвано в строителните дейности, печалбата, цената на архитектурната и инженерингова дейност и различните административни и офис разходи. Общата цена за определен период включва сумата от цената на труда по всички проекти, независимо от точната дата на започване на строежа или датата на плащане към изпълнителя. 

Средната стойност на ръста за тези разходи в САЩ в периода между 1964 г. и 2016 г. е 0,45%, като рекордното нарастване от 5,9 на сто е достигнато през април 1978 г., докато рекордният спад от -4,8 на сто е отчетен през февруари 1975 г. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:33 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още