IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рим е най-бързо растящият пазар на ваканционни имоти в Европа

Търсенето на втори дом в континентална Европа се разширява заради по-слабото евро

12:04 | 30.03.15 г.
Рим е най-бързо растящият пазар на ваканционни имоти в Европа

Рим е най-бързо растящият пазар на ваканционни имоти в Европа, според портала themovechannel.com.

Индексът на портала показва, че столицата на Италия е най-търсената локация за покупка на втори дом през първото тримесечие на тази година, събирайки почти 1,5% от запитванията. Така градът се изкачва с една позиция напред до върха на класацията.

В топ 20 на класацията присъстват още две дестинации в Италия – езерото Комо и Венеция.

Испания този път е изтласкана от водещата позиция в тази класация. Любимата на британците Малага е на второ място с 1,45% от запитванията. Третата позиция е за Майорка, като по принцип търсенето на ваканционни жилища на Балеарските острове като цяло расте, отбелязва изданието.

Топ 10 се допълва от Албуфейра, Португалия; Аликанте, Испания; Дордон, Франция; Корфу, Гърция; Протарас, Кипър и Краков, Полша.

През последните шест месеца Испания и Португалия се радват на рекордно висок интерес от купувачите на ваканционни имоти. Като цяло търсенето на втори дом в континентална Европа се разширява заради по-слабото евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още