IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спадът на цените на имотите в Бразилия може да достигне 30% през годината

Строителни компании се опитват да продават на всяка цена, за да си осигурят пари в брой

15:11 | 28.05.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Спадът на цените на имотите в Бразилия може да достигне 30% през годината

Дълбоката рецесия в Бразилия и нуждата от пари в брой на големи строителни компании могат да доведат до срив на цените на имотите в страната с 30% през тази година.

Това прогнозира Алан Пайоти, ръководител на компанията GuardeAqui, която се контролира от милиардера и активен инвеститор в сектора на имотите Сам Зел, пред Ройтерс. Компанията отдава под наем складове в района на Сао Пауло и Рио де Жанейро, като в момента има и три обекта в процес на строителство.

Пайоти посочва, че Зел може и да ускори инвестициите си в Бразилия, ако прогнозите за рязък спад на цените се оправдаят. Така GuardeAqui може да отвори още от 6 до 8 обекта за една година и до 2020 г. да достигне до 50 обекта, които да отдава.

Бразилия в момента преминава през най-тежката икономическа криза от десетилетия заради политическите проблеми, корупционните скандали, довели до отстраняването на президента Дилма Русеф, и срива на цената на петрола.

Кризата в страната отложи редица строителни проекти. Същевременно много строителни компании се опитват на всяка цена да продават обекти, за да си осигурят пари в брой на фона на пресъхващото кредитно финансиране, посочва информационната агенция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още