IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специална правителствена програма ще субсидира сделки с имоти в Лондон

Към момента под 6% от субсидираните сделки по съществуващата правителствена програма са в британската столица заради високите цени на жилищата

17:23 | 02.02.16 г.
Специална правителствена програма ще субсидира сделки с имоти в Лондон

Купувачите на новопостроени жилища в Лондон ще могат да вземат заем от правителството за до 40% от цената на имота. Това предвижда нова схема за субсидиране на жилищния пазар - London Help to Buy, съобщава FT.

Единственото изискване е цената на жилището да е до 600 хил. паунда. На практика така купувачите ще могат да се сдобият със собствен дом в столицата на Великобритания при депозит от 5 на сто и ипотека от 55 на сто.

И в момента кредиторите на Острова предлагат ипотеки по правителствената схема за субсидирана покупка на нови жилища при преференциални условия в сравнение с кредитите за съществуващи жилища, защото правителството поема част от риска.

Анализатори очакват след обявяването на новата програма да се засили търсенето на по-евтини жилища в британската столица, а оттам да се стимулира и строителството на повече достъпни жилища.

Към момента само малко под 6 на сто от сделките с жилища по програмата за субсидирана покупка на нови жилища са се осъществили в Лондон. Основната причина за ниския дял на сделките от общия обем покупко-продажби са високите цени на имотите в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още