IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Сватбеното" имение на Кенеди се продава за 135 млн. долара

"Бевърли хаус" отново е на пазара след неуспешни опити да бъде продадено преди години

10:30 | 04.04.14 г. 2
<p>
	В &quot;Бевърли хаус&quot; са заснети епизоди от &quot;Кръстникът&quot; и &quot;Бодигард&quot;. <em>Снимка: www.hiltonhyland.com</em></p>

В "Бевърли хаус" са заснети епизоди от "Кръстникът" и "Бодигард". Снимка: www.hiltonhyland.com

Имението "Бевърли хаус", което е сред най-скъпите подобни недвижими имоти в САЩ, отново се предлага за продан. Сега за него се искат 135 млн. долара, съобщава Bloomberg.

Адвокатът Ленард Рос се опитва от 2007 година да продаде дома, който се смята за най-скъпия в щата Калифорния. Тогава той се е предлагал за 165 млн. долара, но така и не се е намерил купувач. След това цената е била свалена, като минималната стойност е достигнала 95 млн. долара. За последен път имотът е бил предложен на пазара в средата на 2013 година за 115 млн. долара.

Решението имението отново да бъде обявено за продажба е било взето от Рос, след като съседен имот е бил купен за 102 млн. долара, а и той се е предлагал безуспешно от 2007 година.

Основната къща на "Бевърли хаус" е построена през 1925 г. за банкера Милтън Гетц. През 1946-1951 г. имението е било собственост на медийния магнат Уилям Хърст, а през 1953 г. там са прекарали медения си месец Джон и Жаклин Кенеди. В "Бевърли хаус" са били заснети епизоди от филмите "Кръстникът" и "Бодигард". 

Площта на главния дом в "Бевърли хаус" е около 6500 квадратни метра. В къщата има 28 спални, 36 бани, зала за приеми, разчетена за 400 души, два киносалона, спортна зала, библиотека, нощен клуб, билярдна, спа и голяма изба. На прилежащата територия от 2,4 хектара има няколко къщи за гости, три басейна, два тенис корта, а също гараж за 8 автомобила.

Най-скъпата къща в САЩ се намира в Гринуич, щата Кънектикът. Домът е с площ от 1255 квадратни метра и през май миналата година е оценен на 190 милиона долара.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
Инвестиция в щатите - никога!Йелоустоун евентуална причина за края на светаП
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
"през май миналата година е оценен на 190 милиона долара" - това е много ценно изречение за любителите на Данъците :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още