IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петрол АД

Извънредно общо събрание на акционерите

11:00 | 15.02.17 г.
Петрол АД

Петрол АД-София (5PET) свиква ОСА на 15.02.2017 г. от 11.00 ч. в гр. Ловеч, ул. Търговска 12, хотел Ловеч, ет. 2, при следния дневен ред:

- Увеличаване на номиналната стойност на емитираните от Петрол АД акции от 1 лв. на 4 лв., което да стане чрез обединяване на 4 съществуващи към момента акции, всяка една с номинална стойност от 1 лв., в 1 нова акция с номинална стойност от 4 лева. В резултат от увеличаването на номиналната стойност на емитираните акции , броят на акциите, които формират капитала на Петрол АД, се намалява от 109 249 612 на 27 312 403 броя, като се запазва размерът на капитала. Датата, към която се определя броя на акциите, чиято номинална стойност се увеличава от 1 лв. на 4 лв., е датата на провеждане на ОСА.

Акционерите, чиито интереси са засегнати от обединяването на емитираните от Петрол АД акции, ще бъдат компенсирани по предложение на УС съгласно протокол от 07.09.2016 г., по следния начин:

В случай че в деня на провеждане на ОСА, на което е прието решението за осъществяване на процедурата по обратен сплит на акции, акционер притежава по-малко от 4 акции, акционерът Перфето Консултинг ЕООД, ЕИК 203211691, който е дал предварително съгласие за това, се задължава да компенсира със собствени акции всеки такъв акционер, така че той да притежава поне 1 нова акция.

В случай, че в резултат на процедурата по обратен сплит на акции, новият брой на притежаваните акции от който и да е от акционерите на дружеството не се окаже цяло число, акционерът Перфето Консултинг ЕООД, който е дал предварително съгласие за това, се задължава да компенсира със собствени акции всеки такъв акционер, така че новият брой на притежаваните от него акции да бъде закръглен към по-голямото цяло число.

В случай, че в деня на провеждане на ОСА, на което е взето решението за осъществяване на процедура по обратен сплит на акции, акционери на Петрол АД се окажат банка или инвестиционен посредник, които държат на попечителска сметка акции на други лица (чуждестранни лица по чл. 41, ал. 1 от ЗПФИ, придобили акции от капитала на Петрол АД на свое име, но за сметка на други чуждестранни лица), Петрол АД се задължава да извърши всички необходими правни и фактически действия за установяване на броя на тези лица и броя на притежаваните от тях акции.

В такъв случай, акционерът Перфето Консултинг ЕООД, който е дал предварително съгласие за това, се задължава да компенсира със собствени акции всяко такова лице – краен акционер, така че то да притежава поне 1 нова акция, или така, че новият брой на притежаваните от него акции да бъде закръглен към по-голямото цяло число. Акционерите, които ще бъдат компенсирани в горепосочените случаи със собствени акции от Петрол АД, няма да заплащат за направеното компенсиране и то ще бъде извършено безвъзмездно.

ОСА овластява УС на Петрол АД да определи всички технически параметри по провеждане на процедурата по обратен сплит (обединяване) на акции и да извърши всички необходими правни и фактически действия във връзка със същата.

- Промени в устава.

- При липса на кворум събранието ще се проведе на 02.03.2017 г. от 11.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 01.02.2017 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 30.01.2017 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още