IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Единственият GT-R Nismo в България попадна в ръцете на дама

Само 50 бройки от върховия Nissan ще бъдат произведени за Европа

11:50 | 27.03.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Станислава Самарджиева ще шофира&nbsp;единствения GT-R Nismo в България. <em>Снимка: Nissan</em></p>

Станислава Самарджиева ще шофира единствения GT-R Nismo в България. Снимка: Nissan

Единственият Nissan GT-R Nismo в България вече има собственик. Автомобилът бе показан вчера в един от хангарите на летище София, където собственикът му официално получи ключовете.

Българският Nissan GT-R Nismo е регистриран на IT компанията Aossia, като ще бъде шофиран предимно от един от нейните директори - Станислава Самарджиева.

Автомобилът няма да бъде използван като типична служебна кола, той ще има по-скоро представителна цел.

"Ние сме една от най-иновативните компании на пазара, а Nissan GT-R Nismo е вероятно най-иновативната машина. Автомобилът изцяло съответства на нашата визия, това е причината да го изберем", сподели Самарджиева, чиято фирма разполага с още един GT-R, но от стандартната модификация.

Доработеният от Nismo Nissan GT-R стои на върха в гамата на марката, като е лимитиран модел. Едва 50 екземпляра са предназначени за Европа, като доставянето на един от тях в България е било истинско предизвикателство.

За да попадне страната ни в квотата, ръководителите на българското представителство на Nissan са водили дълги преговори. Подобно на върховите модели на марки като Ferrari, японците са изискали пълна информация за клиента на GT-R Nismo, едва след което са одобрили сделката, разкри Камен Илчев, оперативен директор на Nissan България.

Страната ни има възможност да получи още един екземпляр на GT-R Nismo. Това обаче може да се случи евентуално едва през лятото на следващата година.

Върховият Nissan GT-R Nismo бе представен за първи път по време на автосалона в Париж през 2014 г. Моделът, който е най-бързата и технологична машина в историята на марката, се задвижва от би-турбо 3,8-литров V6 двигател с 600 к.с., който е силно модифициран от инженерите на Nismo. Спортното подразделение е "пипнало" също така аеродинамиката, която сега предлага допълнителни 100 кг притискаща сила, както и окачването.

Колата е настройвана на легендарното трасе Нюрбургринг, мерило за възможностите на всеки спортен автомобил, където държи рекорда за обиколка за сериен автомобил, произвеждан в голям обем.

На събитието на летище София компанията Nissan демонстрира още два доработени от спортното й подразделение автомобила - Juke Nismo RS и 370Z Nismo.

Специални гости на премиерата бяха Никол Станкулова и Орлин Павлов, които участват в заснемането на видео „Предизвикателството GT-R”. Предизвикателството към Орлин Павлов е да изпее своя песен, докато професионален пилот го вози на борда на GT-R Nismo.

Резултатът вижте във видеото в Automedia.bg


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
nocalled
преди 8 години
сигурни ли сте, че може да си го позволите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още