IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият McLaren развива 100 км/час за 3,2 сек

570S Coupe бе напълно разсекретен преди премиерата в Ню Йорк

12:22 | 31.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: McLaren </em></p>

Снимка: McLaren

Британският производител McLaren разкри първия модел от новата си входяща моделна гама Sports Series. Той ще бъде представен на стартиращото в сряда автомобилно изложение в Ню Йорк.

И за този свой модел британците не са избрали особено интересно име - 570S Coupe, но пък са отделили подобаващо внимание на всичко останало.

Новият спортист на McLaren представлява първото предложение от новата серия автомобили на марката Sports Series. Той се присъединява към настоящите предложения от Super Series и Ultimate Series.

570S Coupe не се отличава с особено оригинален дизайн, като лесно може да бъде разпознат като McLaren. Двигателят е познатия от редица модели на марката 3,8-литров V8 би-турбо. В случая той е получил около 30% нови компоненти и развива 570 к.с. при 7400 об/мин и 600 Нм при 5000 - 6500 об/мин. Трансмисията е 7-степенна SSG, а за задвижването отговарят задните колела.

Въпреки сравнително по-слабия си мотор новият 570S Coupe демонстрира доста сериозна динамика. Тежащият 1313 кг. модел ускорява от място до 100 км/час за 3,2 секунди. Скорост от 200 км/час се постига за 9,5 сек., а ограничителят се включва при 328 км/час.

Впечатление прави и средният разход на гориво, който според официалната информация е само 9,2 л/100 км в смесен режим.

За първия модел от входящата гама на McLaren е разработено ново окачване, снабдено с адаптивни амортисьори. Джантите отпред са 19-инчови, а за задвижващия мост са избрани такива с размер 20 инча. Още в базовото оборудване са включени карбон-керамични спирачи и гуми Pirelli P Zero Corsa.

Интериорът предлага спортна, но все пак луксозна атмосфера, като е снабден със създадени за модела дигитални прибори и 7-инчов дисплей на системата IRIS, чрез която се командват повечето функции на колата.

Още подробности трябва да бъдат изнесени в сряда при премиерата на 570S Coupe в Ню Йорк.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още