IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции приключиха сесията със скромни повишения

Кризата в Гърция продължава да вълнува инвеститорите от другата страна на Атлантика

23:41 | 07.07.15 г.
Американските акции приключиха сесията със скромни повишения

Американските акции приключиха сесията във вторник със скромни повишения след новините, че гръцкият премиер Алексис Ципрас е предложил страната му да получи междинно финансиране до края на юли, пише MarketWatch.

Гърция помоли за допълнителни средства за временно решение на нуждите на страната от финансиране, което да покрива оставащата част от месеца.

Индексът S&P 500 завърши с ръст от 0,5%, достигайки до 2082 пункта.

Основният бенчмарк Dow Jones Industrial Average спадна с около 200 пункта, след което скочи с повече от 100 пункта. В крайна сметка индексът на сините чипове отбеляза ръст от 0,4%, достигайки 17 775 пункта.

Nasdaq Composite се покачи с 0,2% до 5000 пункта.

По-ранните притеснения на глобалните инвеститори в Европа и Азия можеха да бъдат забелязани по спада в доходността на държавните облигации.

Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа спадна с около 10  базисни пункта до 2,19%, но след това се върна обратно към 2,26%.

Гърция остана в заглавията на медиите във вторник, тъй като финансовите министри от еврозоната бяха свикани на спешна среща в Брюксел, за да обсъдят бъдещето на Гърция след референдума в неделя.

Воденото от премиера Ципрас правителство представи устно предложенията си. Утре той ще направи изявление по време на парламентарната сесия на Европейския парламент.

Гръцката борса ще бъде затворена във вторник и сряда, а банките също ще останат затворени по-дълго. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:52 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още