IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските пазари започват сесията с леки спадове*

Wall Street следи внимателно последните обявени отчети на едни от най-големите щатски банки

17:24 | 12.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските борси отвориха с леки понижения в четвъртък, отдръпвайки се от рекордните върхове, след като бяха обявени отчетите на едни от най-големите банки в САЩ, съобщава Wall Street.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average спадна с 30 пункта при старта на търговията, като Walt Disney допринася най-много за загубите.

Основният индекс S&P 500 се понижи с 0,1%, а телекомуникационният и енергийният сектор поведоха губещите.

Технологичният Nasdaq composite също спадна с 0,1%.

В предишната сесия и трите бенчмарка отбелязаха рекордни върхове.

JPMorgan Chase отчете печалба и приходи за тримесечието над прогнозите на анализаторите. Банковият гигант обаче съобщи и за 27-процентов годишен спад на приходите от търговия с облигации.

Citigroup също отбелязва по-добри от очакванията резултати, които се дължат на ръст на глобалния ѝ потребителски бизнес.

Брус Маккейн, главен инвестиционен стратег в Key Private bank, заяви, че сезонът на отчетите започва добре. „Като цяло има едно усещане, че нещата са по-добре отпреди и това се вижда в сезона на отчетите“, казва той.

Други големи финансови компании, които ще представят резултатите си тази седмица включват Bank of America и Wells Fargo.

Исторически погледнато, този период на отчетите е един от най-добрите за инвеститорите. Използвайки аналитичния хедж фонд инструмент Kensho, изчисления на CNBC сочат, че S&P 500 обикновено отбелязва ръст от 2,3% за средно 30 дни след началото на сезона на отчетите за третото тримесечие, търгувайки се с на положителна територия през 79% от времето.

Акциите поскъпват сериозно тази година, като повишението на S&P 500 от началото на годината досега е 14%.

Доходността по облигациите обаче спада в четвъртък. Доходността по двегодишните държавни ценни книжа се търгува за 1,517%, а по 10-годишните държавни облигации – около 2,339 процента.

На валутните пазари индексът на долара отчита увеличение от 0,26% до 93,03 пункта.

Цените на петрола спадат в четвъртък, след като доклад от вчера показа ръст на резервите в САЩ въпреки усилията на ОПЕК да затегнат пазара, намалявайки добива.

Фючърсите върху петрола сорт Брент се понижават с 83 цента, или 1,46%, до 56,11 долара за барел, а върху американския суров петрол WTI – с 1 долар, или 1,95%, до 50,30 долара за барел.

И двата сорта отчетоха ръст в предишните три сесии след острото понижение през миналата седмица.

Цената на златото обаче се вдигна до най-високото ниво от две седмици. Фючърсите на ценния метал се покачиха с 0,61% до 1296,70 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:15 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още